För dig med ett stort konstintresse

Har du ett stort intresse för konst men vet inte riktigt var du ska börja? Det finns så pass många alternativ att det kan kännas överväldigande. Om du är nyfiken kring var du ska börja och varför du borde testa på konst!

Testa någonting nytt

Konst kan betyda en mängd olika saker. Det kan vara allt från en kolteckning, till en skulptur i lera, en vacker dikt eller till och med ett musikstycke. Det finns alltså tusentals sätt att skapa konst, så om du inte gillar en av dem kan du helt enkelt testa på någonting nytt!

Varför konst?

Frågan kring varför vi bör utöva konst är en som ofta diskuteras, men stort fokus ligger på skolan. Vi kommer fram till att bilden är viktig bland annat för att den utvecklar fantasin, du får möjligheten att arbeta med händerna och uttrycka dig själv utan ord. Dessa egenskaper är alla viktiga, även utanför skolan, för alla åldrar.

Alla kan skapa

Att du har roligt och förbättrar dig själv är centralt inom konsten, det finns ingen som är världsbäst direkt. Kom därför ihåg att det handlar om självuttryck och att ha roligt, inte att konstverket blir perfekt. Med det i åtanke, våga försöka och lycka till.