Intresset för musik

Om du har ett stort intresse för musik så kanske det är hög tid att lära sig spela något instrument. Det kanske är länge sedan du gick i musikskolan men känner ändå att du skulle vilja lära dig spela gitarr eller något annat instrument.

Hitta ett instrument

Köp dig en skolgitarr eller liknande till att börja med. Idag så kan du hitta detta på nätet till överkomlig priser. Det finns ingen anledning att köpa den dyraste instrumentet till att börja med. Det är en ganska bra andra hands marknad så du kan när du vill köpa på dig ett bättre och nyare instrument sälja det gamla eller behålla som extra instrument hemma. Ju bättre du blir på ditt instrument desto bättre kanske du vill köpa dig.

Hitta någon kurs

Enklast är att man kollar upp med något studieförbund om de har någon kurs för dig att gå. De flesta har kurser för olika instrument. Tillsammans med andra så får du lära dig grunderna för det instrument du valt att lära dig. Gitarren är ett praktiskt instrument att börja med. Mycket för att du kan ta med dig din gitarr och spela var du än befinner dig. Som med det mesta så behövs övning för att bli bättre. Ju mer du övar desto bättre blir du på ditt instrument.

Bilda band med andra

Kanske du hittar andra som vill spela musik och att bilda band med andra är ett bra sätt att få hålla på och spela. Även om det är mer på hobbynivå så får ni övningstillfällen där ni får spela tillsammans. Ett mycket bra sätt att få utöva sitt stora intresse. Vem vet, kanske ni får ut och spela inför publik så småningom och även spela in er musik för att göra någon demo som kan skickas runt till skivbolag.

Lyssna på musik

För att få inspiration till att både spela och skriva musik är att lyssna på musik. Du har säkert dina favoriter som du kan få inspirationen. För dig som skriver egen musik så går det ju inte att kopiera rakt av men att hämta idéer hur en låt är uppbyggd kan man göra. Vissa gånger så kanske man inte kan skriva något utan att först lyssna på någon av sina favoritmusiker. Detta kanske kan få bort din skrivkramp och du får fram någon ny låt med hjälp av andra artister och låtskrivare.