Vilka vitaminer och mineraler är viktiga att få i sig genom drycker?

Att få i sig rätt mängd vitaminer och mineraler är avgörande för att vår kropp ska fungera optimalt. Genom att tillsätta näring i våra drycker kan vi enkelt säkerställa att vi får i oss de näringsämnen som behövs för att hålla oss friska och starka.

Hos Babyface så finns det något som de kallar för BYO Lifestyle. Färdiga drycker med tillskott av näring som är bra för dig.Här nedan följer en lista på några av de viktigaste vitaminerna och mineralerna att få i sig genom drycker.

Vitamin C

Vitamin C är en viktig antioxidant som hjälper till att skydda kroppen mot fria radikaler. Det är även en viktig faktor i bildandet av kollagen, som stärker hud, hår och naglar. Citrusfrukter, bär och gröna grönsaker är alla rika på vitamin C och kan enkelt tillsättas i smoothies eller juice för att öka intaget.

Vitamin D

Vitamin D är avgörande för att kroppen ska kunna ta upp kalcium och stärka våra ben. Eftersom få livsmedel innehåller höga nivåer av vitamin D, är det viktigt att få i sig det genom kosttillskott eller genom att till exempel dricka mjölk eller juice som är berikade med vitamin D.

Kalcium

Kalcium är en mineral som är avgörande för att stärka våra ben och tänder. Mjölk, yoghurt och sojadryck är alla rika på kalcium och kan enkelt tillsättas i smoothies eller drickas som de är.

Järn

Järn är en mineral som hjälper till att transportera syre i kroppen. Det är särskilt viktigt för kvinnor i fertil ålder att få i sig tillräckligt med järn, då de annars riskerar att utveckla järnbrist. Bönor, spenat och torkade frukter är alla rika på järn och kan tillsättas i smoothies för att öka intaget.

Kalium

Kalium är en viktig mineral som hjälper till att reglera blodtrycket och stödja nerv- och muskelfunktionen. Bananer, apelsiner och spenat är alla rika på kalium och kan tillsättas i smoothies eller juicer för att öka intaget.

Genom att tillsätta näringsrika ingredienser i våra drycker kan vi enkelt öka vårt intag av viktiga vitaminer och mineraler. Att dricka näringsrika smoothies eller juice är ett enkelt sätt att få i sig de näringsämnen som behövs för att hålla oss friska och starka.